Руската интернет компания Mail.ru пусна Aristo – мобилно приложение, което позволява на потребителите да редактират кратки клипове и снимки, обработвайки ги в стила на известни майстори на изобразителното изкуство. Ако ви звучи познато, това е защото приложението споделя много от функционалността на хитовата програма Prisma, която също се появи в App Store и Play Store, припомня Venture Beat.

Aristo може да обработва 10-секундни клипове и предлага 14 филтъра, между които може да избирате; в момента най-популярният сред тях е Blue Dream, който е базиран на произведения на Пабло Пикасо. Интересно е,че компании като KIA и творци като английският пианист Стивън Ридли и руснакът Сергей Жуков вече използват Aristo, за да създават и споделят свои клипове.

Между Aristo и Prisma има и още една изненадваща прилика – приложението Prisma е разработено от бившия служител на Mail.ru Алексей Мойсеенко. И двете приложения са налични за сваляне безплатно и работят с технология, вдъхновена от принципа на невронните мрежи.

Припомняме, че в момента има още едно много интересно приложение от този тип - Lucid, изработено от български екип. Сред големите му плюсове е по-бързата скорост и възможността да видите предварителен преглед на снимката - още преди да е задействана процедурата по обработката й. Вижте повече за него тук.Виж още: Facebook тества възможност за добавяне филтри и стикери към снимки направени с основното приложение