Цялата онлайн общност отбелязва тазгодишния Ден за безопасен интернет и както подобава на компания от такъв калибър, софтуерният гигант Майкрософт също ще се включи с нова инициатива, провеждана съвместно с Националния център за безопасен интернет.

Тя се нарича „Какво “да” и какво “не”... за няколко лайка повече?“ и представлява конференция за бъдещето на интернет. В рамките на еднодневното събитие ще бъдат дискутирани теми като тенденциите в развитието и ползването на интернет през последните години, модели и начини за утвърждаване на по-позитивни нагласи в личния виртуален живот и как могат да се минимизират негативните влияния в онлайн среда. Форумът ще бъде посетен от над 300 ученици от София и страната, експерти от държавни институции, както и представители на частния и неправителствения сектор и медиите.

Освен това Майкрософт ще подкрепи и работата на Националния център за безопасен интернет, участвайки в разработването на книжка за родители, която ще съдържа информация за безопасното онлайн поведение, както и за най-честите опасности за деца в интернет. Пак там майките и татковците ще открият съвети за защита и представяне на опциите за родителски контрол в операционната система Windows.

Международният ден за безопасен интернет е инициатива на Европейската комисия, която се провежда за тринадесети пореден път.

Тагове: