Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг се похвали с нов начин за взаимодействие с Oculus Rift – VR ръкавици. Днес той публикува снимки от посещението си в изследователската лаборатория на Oculus в Редмънд, Вашингтон, където екипът, ръководен от водещия изследовател Майкъл Абраш, работи по следващото поколение хардуер. На един от кадрите виждаме как Зукърбърг носи чифт бели ръкавици, с които явно може да контролира обекти във виртуалното пространство.

"Работим по нови начини, с които да пренесем ръцете ви във виртуалната и разширената реалност. Носейки тези ръкавици, можете да рисувате, да пишете на виртуална клавиатура и дори да изстрелвате паяжина като Spider Man. Това правя тук", пише Зукърбърг. Няма кой знае какви подробности, но ръкавиците изглеждат доста стандартни, което значи и удобни.

Разбира се, не знаем кога и дали ще видим финален продукт под формата на VR ръкавици за Oculus Rift, но Oculus по-рано придоби компания, която работи върху ръкавици за проследяване на ръцете. Това би трябвало да е ясен знак, че тази технология може да е намерила място именно тук.

 

 

Прочетете и това: Ubisoft отрече да работи по Assassin's Creed VR игра въпреки изтекли снимки 

Оцени:
Рейтинг: 4
Още от Tech

Изумителните селфита на Huawei Mate 10 lite

36 | Преди 15 ч.