Преди няколко дни стана ясно, че Хюго Бара напуска китайския смартфон производител Xiaomi, за да се завърне в Силициевата долина. Но тогава той не обяви кое ще е новото му работно място. Оказва се, че това място ще бъде Facebook. Новината идва от самия Марк Зукъргбърг, който заяви, че Бара ще се присъедини към екипа на Oculus, за да развива виртуалната реалност.

Позицията на Бара ще бъде вицепрезидент на виртуалната реалност във Facebook. “Да работя в сферата на виртуалната реалност беше моя мечта дори когато AR / VR бяха само плод на научната фантастика”, заяви Бара в коментар под публикацията на Марк Зукърбърг във Facebook, в която двамата са изобразени като виртуални обекти, които си правят селфи. "В момента Хюго е в Китай и в момента сме заедно благодарение на виртуалната реалност. Подходящо е", добави Зукърбърг.

Хюго Бара е един от хората, които имат огромна заслуга за мобилните технологии днес. Между 2010 и 2013 година работи в Google и развива Android. След това се включи изключително силно в развитието на Xiaomi, като помогна на компанията да стане популярна и извън пределите на Китай. Сега пред Бара има ново предизвикателство, което е и най-горещата тема през последните две години - виртуалната реалност. Опитният бивш кадър на Google няма да ограничи влиянието си само върху Oculus, но най-вероятно ще помогне за навлизането на виртуалната реалност във всички сфери на действие на Facebook.

 

Прочетете и това: Facebook тества функцията Stories в основното си приложение