Измина доста време от последното представяне на мобилен флагман на HTC. Компанията беше сред най-големите имена в телефоните с Android само преди няколко години, но не сме виждали подходящ топ модел от 2018 г., като последният беше HTC U12+ (и след това блокчейн телефонът HTC Exodus 1, но хайде да не говорим за него). Наскоро чухме за възможно завръщане на НТС във водещото пространство, с ново фокусирано върху метавселената устройство, което ще бъде пуснато през тази година. Сега някои нови коментари от HTC звучат така, сякаш може да чакаме още малко.

HTC Taiwan отговаря на коментари във Facebook, запитващи за предстоящата гама, и очевидно първоначалните планове на компанията търпят някои неуспехи. Що се отнася до причината, за това са виновни предполагаемите проблеми с веригата за доставки и пандемията. Въпреки че коментарът, който разглеждаме тук, не прави пряка препратка към този флагман на метавселената, неговият по-широк фокус върху цялата предстояща гама на HTC (вероятно включващ някои стандартни модели от по-нисък клас) предполага, че този телефон е сред засегнатите.

Все още нямаме реални подробности за това, как ще изглежда или функционира метасмартфонът, но вероятно трябва да очакваме цена от по-висок клас и много AR функции. Въпреки че HTC не изпадна напълно от пазара на смартфони, стратегията ѝ през последните няколко години е такава, че компанията пуска скромни телефони от среден клас, които се продават предимно в Тайван. Компанията може да се надява, че този телефон с акцент върху метавселената може да помогне за промяна на хода на нещата (може би използвайки известната VR марка Vive), но ще трябва да разберем първо още факти, преди да имаме истинско усещане дали това може да е смела нова посока за компанията или просто още един провал.

Снимка: Unsplash

Виж още: Милиардери искат да построят бизнес парк в околоземна орбита