НTC все още пуска от време на време телефони, въпреки че това са устройства от бюджетно ниво, а не техните флагмани от миналото. Въпреки това изглежда, че компанията все още не се отказва от своите стремежи за неочакван хит.

Генералният мениджър на HTC за Азиатско-Тихоокеанския регион Чарлз Хуанг каза пред Digitimes, че компанията ще пусне „телефон с метавселена“ следващия месец. Предполага се, че това просто означава телефон с VR и AR приложения.

Твърди се, че телефонът ще бъде предложение от висок клас, въпреки че не сме сигурни дали това означава, че ще бъде водещ или просто е по-премиум от най-новите (бюджетни) устройства на фирмата.

Така нареченият metaverse phone на HTC също идва известно време след като Google и Samsung на практика изоставиха собствените си VR усилия. Google преустанови своята платформа Daydream VR за смартфони през 2019 г., докато Samsung прекрати поддръжката за своята платформа и услуги Gear VR през 2020 г.

Нямаме надежди за AR/VR телефон, ако Google и Samsung не могат да го направят, въпреки че VR е една от малкото силни страни на HTC в наши дни благодарение на бизнеса с Vive. Шлемовете Vive на компанията са добре познати в компютърното пространство и имат много VR съдържание чрез своя портал VivePort.

Снимка: HTC

Виж още: Това е дизайнът на новия PlayStation VR2