HTC се готви да обяви нов шлем за виртуална реалност, придружен от девиза Go with the flow. Става въпрос за олекотен VR шлем за масова употреба, който HTC разработва под кодовото име "Hue".

     
HTC Vive Flow е нов опит на HTC да се завърне на пазара за потребителски шлемове, като устройството ще бъде придружено с нова услуга, наречена Viveport Verse. Тя ще позволява на хората да посещават онлайн събития, да се събират на онлайн срещи и да създават собствено съдържание. 


 
Новият шлем няма да изисква връзка с компютър, а кодовото име "Hue" подсказва, че HTC ще използва дизайн, подобен на слънчеви очила, какъвто видяхме в техния Project Proton в началото на 2020 г. Шлемът ще бъде рекламиран предимно като устройство за мултимедийно съдържание и кежуъл гейминг, тъй като в комплекта няма да има контролери. Освен това шлемът ще разчита на чип, който е по-слаб от този, използван за Occulus Quest 2. 
С новото устройство HTC ще се опита да догони Facebook във VR сегмента, като акцентира повече върху продуктивността, отколкото върху развлеченията. 

Снимки: Evleaks/Twitter 
Виж още: 17-годишен разби изискването за Facebook акаунт при Oculus Quest 2