По-рано днес VentureBeat за първи път съобщи, че Discord, платформата за чат/комуникации, която е особено популярна сред геймърите и много други групи, преминава през процес на продажба, който може да достигне над 10 милиарда долара. Единственият останал въпрос беше кой може да вземе платформата на тази цена и сега Bloomberg цитира анонимни източници, според които Microsoft е в процес на придобиване на компанията.

Все пак докладът не предполага, че вече е сключена сделка или че дори ситуацията е близо до приключване на преговорите, а поне един източник твърди, че Discord е по-вероятно да стане публично търгувана компания, отколкото да се продаде.

В същото време Microsoft е интересна перспектива, тъй като не само има услугата, известна преди като Xbox Live, но и се конкурира със Slack, използвайки своите продукти на Office и Teams. Измина почти десетилетие, откакто Microsoft купи Yammer, за да подобри усилията си за социални мрежи в предприятието, и около пет години, откакто купи LinkedIn. Добавянето на услугите на Discord към този пакет може да осигури основно оръжие срещу Slack или другите конкурентни опции от Google, Facebook и Amazon.

Снимка: Discord

Виж още: Америка може би е открита от хората 10 000 години по-рано, отколкото се смяташе досега

Тагове: