Изглежда, че Amazon е достигнал заключителния етап от тестовете на своя мистериозен домашен робот, известен с кодовото Vesta. Устройството е вече в разработка четири години и по него работят над 800 души. Когато и ако излезе на пазара, роботът ще бъде един от най-големите и амбициозни продукти на Amazon, сравним с Echo, Kindle и Fire Phonе.

Всъщност запознати с плановете на Amazon твърдят, че основното притеснение зад робота е, че той може да се превърне в нов Fire Phone. Цялостната концепция за Vesta e, че това е Amazon Echo на колела: управляван с глас асистент, който може да се движи из дома ви, да отговаря на вашите команди и да общува с другите умни устройства в дома.

Роботът изглежда с размерите на „две малки котки“ и има екран, микрофон и няколко камери. Допълнителните функции включват сензори за температура, влажност и качество на въздуха. В него има и малко отделение за съхранение на предмети.

Твърди се, че разработката на Vesta e топ приоритет за Amazon, но компанията има скромни очаквания за първите продажби. Възможно е Amazon първоначално да пусне робота в ограничена наличност за покупка само с покана, което ще ѝ позволи да спести прахосването на различни ресурси или складирането на непродаваем инвентар. 

Снимка: Amazon

Виж още: Америка може би е открита от хората 10 000 години по-рано, отколкото се смяташе досега

 

Тагове: