По-рано този месец започнаха да се появяват слухове, че Microsoft иска да пусне своя асистент с изкуствен интелект Copilot и в Windows 10, въпреки че очевидно той е планиран само като функция за Windows 11.

Както се оказва, тези съобщения наистина са били верни. През изминалата седмица редмъндският гигант обяви, че ще въведе Copilot в Windows 10, където първо ще се запознаят с него инсайдърите от канала Release Preview. По-рано днес или снощи, в зависимост от това къде живеете, компанията пусна Copilot в Windows 10 в най-новия Windows 10 Release Preview build 19045.3757 под KB5032278.

В нова публикация в блога Tech Community Microsoft обясни как Copilot може да ви помогне и защо се нуждаете от него, независимо дали използвате компютър с Windows 11 или Windows 10, особено ако сте част от ИТ персонала.

"С помощта на Copilot служителите могат: да спестят време и усилия, като изискват информация и услуги на едно място, като въвеждат подсказки на естествен език или използват гласа си. Да изследват нови възможности и идеи, като генерират творческо и иновативно съдържание, което включва както текст, така и изображения", аргументира се компанията.

Снимка: Unsplash

Виж още: Сайтовете с еротично съдържание вече ще изискват доказателство за пълнолетие