Набор от екранни снимки, публикувани от @thebookisclosed в Twitter, разкрива интересна нова функция, за която се твърди, че скоро ще се появи в Microsoft Edge: вграден крипто портфейл.

"Най-новото в поредицата от съмнителни предстоящи функции на Microsoft Edge - крипто портфейл. Не съм много сигурен как да се чувствам по отношение на това, че подобно нещо е вградено в браузъра по подразбиране, какво мислите вие?", пише профилът.

Изглежда Microsoft иска да надгради браузъра си с още една възможност, която със сигурност ще повдигне много въпросителни. Според описанието на функцията идеята е да се предостави на клиентите на Edge "портфейл, който не се съхранява", което означава, че притежателите на криптовалути няма да трябва да разчитат на трети страни за съхранение на частни ключове и пароли. Microsoft казва, че проектът е неин "опит в криптовалутите и NFT", и обещава по-безпроблемно и по-безопасно изживяване без разширения на трети страни, които да улеснят взаимодействието с Web3.

Разбира се, компанията не дава на тестерите никакви криптовалути или NFT за участие в изпитанията, а също така не планира да им възстановява средства в случай на загуба на активи. Следователно хората с достъп до крипто портфейла на Edge трябва да действат на свой риск. Интересно е, че в портфейла ясно се посочва, че това е "конфиденциален проект и никакви подробности не трябва да се споделят навън".

Обновеният портфейл в Microsoft Edge ще показва текущия баланс и активите ви, историята на транзакциите, свързаните приложения, списъка ви за наблюдение и специален раздел за изследване на света на Web3, криптовалутите и NFT. Има и интеграции с Coinbase и MoonPay, които позволяват на потребителите да купуват монети и да изпращат плащания на други хора.

Microsoft все още не е обявила своето "навлизане в криптовалутите", така че приемайте този доклад с известни резерви. Компанията експериментира с много идеи, някои от които може никога да не видят бял свят.

Снимка: Unsplash

Виж още: Каква операционна система се използва в Космоса?