Microsoft е стартирала нов фонд за стартиращи компании и други търговски субекти, които се интересуват от осигуряване на достъпен интернет до неразвити пазари.

Новата Affordable Access Initiative е отворена за всички търговски дружества (с изключение на организации с нестопанска цел) с два или повече служители на пълно работно време, които вече имат "работещо решение" на този проблем:

 

  • Евтини форми за интернет свързаност.
  • Демонстриране на иновативни подходи за продажба на облачни услуги, насочени към неразвити пазари.
  • Интегриране на локализирани платформи за плащане, както и модели за консумация, предназначени за клиентите на съответните пазари.

 

В замяна одобрените кандидати ще получат средно по 75 000 щатски долара в брой, както и достъп до допълнителен софтуер и услуги.

Чрез Affordable Access Initiative, Microsoft се съюзява с доставчиците на интернет и други организации - както частни, така и публични, – за да подпомогне развитието на практическите начини за осигуряване на интернет свързаност на колкото може повече хора.

"Днес около 4 милиарда души по света нямат достъп до интернет", каза Пеги Джонсън, изпълнителен вицепрезидент на бизнес развитието на Microsoft. "Начинът да се стопи тази разлика е по-достъпна технология в повече части на света. Чрез този фонд ние се надяваме да дадем тласък на предприемаческия процес чрез идентифициране на перспективни идеи, които Microsoft може да подпомогне."

Инициативата на Microsoft очевидно имитира усилията на Facebook и Google за предоставяне на интернет в развиващите се пазари като Индия и Африка. Но другата цел на технологичните титани е да накарат колкото може повече хора да използват техните услуги, базирани в облака.

Заявленията за Affordable Access Initiative на Microsoft са отворени от днес до 15 януари 2016 г.

 

Прочетете още: Нов ъпдейт за Windows 10 улеснява активацията