Още през октомври 2016 г. Microsoft обяви плановете си да добави поддръжка за новия Touch Bar на MacBook Pro, но софтуерният гигант едва наскоро е започнал да тества тази допълнителна функционалност с потребители на Office. От тази седмица Office Insider-ите ще могат да тестват новата Touch Bar поддръжка за Word, PowerPoint, Excel и Outlook за Mac.

В Word потребителите на Office ще могат да активират Focus Mode, за да премахнат лентата за по-малко разсейване. Те ще имат възможност да форматират текст и да променяте шрифта директно от Touch Bar-a. При PowerPoint в Touch Bar-a ще се виждат всички слайдове, което ще позволи на потребителите да ги пренареждат по-бързо и лесно. При Excel ще има възможност за бърз достъп до функции и цветни клетки или диаграми. А при Outlook за Mac в Touch Bar-а ще се визуализират срещи от календара и други напомняния.

Потребителите ще бъдат в състояние да стартират бизнес Skype разговор директно от Touch Bar-а, като ще може да се откаже или изключи звукът на повикването, както и да се включи видеокамерата.

 

Прочетете и това: Новият Helio P25 мобилен процесор на MediaTek идва с поддръжка на двойни камера модули