Анализаторът на KGI Securities Минг-Чи Куо, който е има солидна репутация, когато става въпрос за слухове за продукти на Apple, пусна най-подробния си доклад за предстоящата премиера на iPhone 7 идната сряда.

Куо отбелязва, че ще има много подобрения и други промени с iPhone 7, но тъй като цялостният дизайн на устройството е почти идентичен с този на iPhone 6/6s, масовият потребител няма да може да почувства значително разликите.

Ето и какво казва Куо за характеристиките на iPhone 7:

- Нов A10 чип от TSMC, който ще може да достигне работа при 2.4-2.45GHz

- Вътрешната памет на iPhone 7 ще стартира от 32 GB, следвана от 128 GB и 256 GB

- iPhone 7 Plus ще има 3 GB DRAM, както и основна камера с две лещи. iPhone 7 ще продължи да предлага 2 GB RAM.

- Ще са налични пет цветови опции, включително обичайните сребристо, златисто и розово злато, черно, на мястото на обичайното Space Gray, а петият цвят Куо описва като лъскаво "черно пиано.“

- Водоустойчивост със сертификат IPX7, което ще направи iPhone 7 устойчив на дъжд и потапяния във вода до един метър дълбочина.

- Без аудио жак за слушалки. Apple ще предостави Lightning EarPods заедно с жак адаптер Lightning към 3.5mm в кутията. Премахване на гнездото за слушалки ще даде възможност за добавяне на допълнителен високоговорител и нов сензор за подобряване на Force Touch технологията.

- Чувствителен на натиск клик бутон, който ще имитира усещане за щракване, когато бъде натиснат.

- iPhone 7 и 7 Plus ще предложат по-добро цветопредаване благодарение на технология от iPad Pro.

- Обновена светкавица на задната камера с четири светодиода (два със студена и два с топла светлина) и нов сензор за околната светлина за по-добро качество на изображението.

- Обновен сензор за близост измества от LED към лазер за по-бърза реакция

- FeliCa NFC поддръжка в моделите, продавани в Япония.

 

Като цяло Куо очаква iPhone 7 да има по-слаби доставки от iPhone 6s до края на 2016 година - около 60-65 млн. броя в сравнение с 82 млн миналата година.

 

Прочетете и това: Apple ще стартира почистване на App Store от стари и неработещи приложения