Голямата част от студентите предпочитат да използват Мас, ако могат да си го позволят, сочат резултатите от ново проучване на компанията Jamf.

Според данните от него, които обхващат над 2200 души от 5 различни страни, 71 процента от студентите биха използвали Мас въпреки факта, че 60 процента то тях всъщност работят на компютър с Windows. От хората, използващи РС, 51 процента казват, че биха преминали към Мас, ако цената му не беше проблем за тях. На свой ред Мас потребителите посочват продуктивността и сигурността като ключови качества на своите машини, които са особено важни в академична среда. Очевидно е обаче, че те няма нужда да хвалят толкова много машините си, тъй като резултатите от проучването показват, че не друго, а цената продължава да бъде бариера за много хора, които иначе са готови да пробват Мас като свой компютър.

Дори и базовият модел Мас обаче не е много достъпен, като в момента най-евтиният модел е МacBook Air на цена 1199 долара. Това са адски много пари в сравнение с плеядата лаптопи с Windows на цена под 500 долара. Макар Apple понякога да прави намаления за по-старите си компютри, все още ще трябва да мине доста време, пред цените да станат съпоставими.

Разбира се, мнозина биха казали, че възможностите и функциите, достъпни през един Мас, си струват цената, но нищо от това няма значение, ако нямате парите в брой.

Виж още: Best Buy анулира всички приордъри на Galaxy Fold, неяснотата остава