Microsoft тийзна появата на своя нов браузър Edge за macOS още с вчерашна дата, но не каза кога точно ще го видим. Но това, разбира се, е интернет и в мрежата вече се появи линк за сваляне на програмата. Twitter потребител с прякор WalkingCat откри официалните линкове на Microsoft както за дневните, захранвани с Chromium т.нар. Canary builds на Edge за Mac, така и за седмичните Dev builds.

Microsoft до последно работи за добавянето на шорткъти с клавиатурата за Мас и експериментира с позициите на бутоните така, че браузърът да прилича на органично Мас приложение.

Освен това Microsoft ще добави поддръжка на Touch Bar с опцията да управлявате от там мултимедия, както и възможността да превключвате между раздели в браузъра от Touch Bar. macOS версията на Edge има малко по-елегантен вид - например заоблени краища на разделите - и Microsoft планира да предложи същия интерфейс и за Windows. Редмъндският гигант обяви и нов набор опции за защита на личните данни в Edge, както и функцията Collections за събиране на изображения, текст и бележки от уеб страници.

Тези нови функции все още не са налични в Mac версията на Edge, но компанията планира да ги включи и в Windows и macOS.

Като се има предвид, че връзките за изтегляне (от сървърите на Microsoft) са онлайн, сигурно е, че Microsoft вероятно ще направи официално достъпна Edge версията за Mac много скоро. Ако не искате да чакате, тук са връзките за изтегляне от Microsoft:

Edge for Mac Canary build
Edge for Mac Dev build

Тагове: