Samsung обяви финансовите си резултати за първото тримесечие и те са отлични: с печалба от 8.7 милиарда долара гигантът приключва второто най-добро тримесечие в историята си и най-успешния Q1 период някога.

Приходите на компанията за януари-март 2017 г. са около 44.7 милиарда долара.

Рекордните постъпления се дължат на бизнеса с компоненти и най-вече дисплеи и памети. Добри показатели има и при продажбите на оптични сензори за камери. Много от тези подразделения са засилили производството в очакване на дебюта на флагмана Galaxy S8.

В същото време обаче ключовият мобилен бизнес спада. Това не е толкова неочаквано, като се има предвид предсрочното излизане от продажба на Galaxy Note 7 и по-слабото търсене на серията Galaxy S7 точно преди премиерата на Galaxy S8. Освен това Samsung намали и цената на миналогодишния флагман, което допълнително води до по-ниски приходи, коментира The Verge.

Следващият флагман на компанията се очаква през второто тримесечие на годината в лицето на Galaxy Note 8, а към момента предврителните поръчки на Galaxy S8 са рекордни за компанията. Премина ли бурята?