Motorola загатва за сгъваемия Razr 2022 и своя флагман X30 Pro от няколко седмици и беше планирано да проведе събитие за представяне на двата телефона на 2 август.

Сега генералният мениджър за мобилни устройства на Motorola и Lenovo Чен Джин внезапно обяви в Weibo, че събитието за тяхната премиера е отменено.

„Съжалявам да ви информирам, че пускането на нов продукт на Moto, планирано за 7:30 тази вечер, е отменено по някаква причина“, гласи машинно преведен откъс от публикацията на Джин.

„Много съжаляваме за това и ви благодарим за вашата ентусиазирана подкрепа за новите продукти на Moto. За информация относно нови продукти можете да продължите да обръщате внимание на официалната информационна платформа на Moto“, добавя официалният акаунт на Motorola Weibo в пост, преминал през машинен превод.

Няма информация за причината за отмяната, но новината идва на фона на нарастващото напрежение между Китай и Тайван. Напрежението в региона се увеличи, след като председателят на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси потвърди плановете си да посети Тайван във вторник, което обтегна отношенията между Пекин и Вашингтон.

Ще попречи ли политиката на дебюта на новите и дългоочаквани телефони? Ще разберем скоро, надяваме се.

Снимка: Unsplash

Виж още: От чип до батерия - Motorola потвърди ключови параметри на новия Razr