Преди дни, Илон Мъск отговори на един специфичен въпрос, отправен от служители на Twitter: Как предложените от предприемача 44 милиарда долара могат да повлияят на платформата - от модериране на съдържание до отдалечена работа.

Пред повече от 7500 служители на компанията,Мъск заяви че е ангажиран както със създаването на разнообразно работно място, така и с разнообразна потребителска база. Милиардерът, който също управлява производителя на електрически автомобили Tesla и производителя на ракети SpaceX, изрази надежда, че потребителската база на компанията може да достигне поне 1 милиард души, което според него ще бъде „най-категоричното определение за приобщаване“. Twitter имаше приблизително 230 милиона потребители дневно, според последния му отчет за приходите.

Той също така предложи laissez-faire подход към модерирането на съдържанието.

„Трябва да позволим на хората да казват каквото искат“, сподели той на служителите в Twitter.

Забележките идват на фона на широко разпространените спекулации, че Мъск се опитва да предоговори или отмени сделката, която сключи през април, за да купи Twitter за 54,20 долара на акция. Цената представляваше 38% надбавка към цената на акциите на Twitter при затваряне на борсата на 1 април, когато Мъск разкри, че е натрупал повече от 9% дял в публично търгуваната компания. Според слуховете, Мъск планира да превърне Twitter в частна социална мрежа. Откакто сделката беше обявена обаче, акциите на компанията паднаха на фона на опасения относно офертата и по-широка разпродажба на пазара.

В края на миналата седмица акциите на Twitter се повишиха с 1,1% до 38,40 долара в ранната следобедна търговия.

Мъск каза, че иска да закупи Twitter, за да защити свободата на словото. Първата поправка на Конституцията на САЩ защитава речта само от правителствена цензура. Частни компании като Twitter могат да създават свои собствени правила за това какво е разрешено в техните услуги. През май Мъск каза, че ще отмени забраната за присъстве в Twitter за бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, но политикът каза, че не планира да се присъедини отново към социалната мрежа. Twitter спря окончателно достъпа на Тръмп за нарушаване на правилата на Twitter срещу възхваляването на насилието след бунта на Капитолия на 6 януари.


Снимка: Unsplash

Виж още: YouTube не може да овладее фалшивите видеа с Илон Мъск