Изминаха няколко дни, откакто Twitter се съгласи да се продаде на най-богатия човек в света за 44 милиарда долара, но до голяма степен остава загадка дали придобиването ще доведе до сериозна смяна на ръководството в компанията. Както се оказва, Илон Мъск вероятно ще поеме поста като временен главен изпълнителен директор, след като сделката бъде завършена.

Според Дейвид Фабър от CNBC, който цитира източници, запознати със ситуацията, се очаква Мъск да ръководи Twitter само за няколко месеца. Това означава, че той няма да бъде на позицията задълго, потвърждавайки предишен доклад на Reuters, че е намислил нов главен изпълнителен директор на компанията.

Главният изпълнителен директор на Twitter Параг Агравал ще остане на мястото си, докато придобиването не бъде завършено, при спазване на регулаторни одобрения и други условия за затваряне. Не се очаква сделката да бъде завършена още шест месеца.

Агравал е на работа само от пет месеца, след като пое поста на Джак Дорси през ноември. Въпреки това по време на среща със служители миналата седмица той изрази съжаление за ръководенето на Twitter и каза на служителите, че би искал „да бяхме се справили по-добре с много неща“.

„Има неща, с които по същество не съм съгласен“, каза Агравал в изтекло аудио, получено от Business Insider. „Исках заедно да променим тези неща в интерес на подобряването, интроспекцията и подобряването на Twitter за всички по света и всички по света да използват Twitter и той да бъде още по-въздействащ.“

Междувременно Мъск разкри в документация до Комисията за ценни книжа и борси на САЩ в четвъртък, че е осигурил допълнителни 7.14 милиарда долара в нови ангажименти за финансиране от приятели и инвеститори. Съобщава се, че Мъск е избрал сам инвеститорите, включително съоснователя на Oracle Лари Елисън и принц Ал-Уалид бин Талал от Саудитска Арабия, наред с други милиардери.

Снимка: Pikrepo

Виж още: Сайтовете с еротично съдържание вече ще изискват доказателство за пълнолетие