Любовният романс между Илон Мъск и Twitter все още не е достигнал до някакво развитие, но платформата все пак е взела решение да даде на потребителите опцията за редактиране на публикации. Въпреки че на пръв поглед задачата изглежда лесна, Twitter все още не е приложил въпросната опция по ред причини, като основната е, че обърква ретуитването. Така, ако някой публикува в социалната мрежа текст, друг го ретуитне, а на по-късен етап авторът реши да промени смисъла на първоначалния пост, то може да се стигне до ситуация, в която потребителите да ретуитват съдържание, с което не са съгласни. Разбира се, това би причинило голям отлив и в един момент платформата да загуби обаянието си.

Но това означава и туитове, изпълнени с всякакъв вид грешки, а срамът остава винаги. Ето защо разработчикът на приложения Нима Оуджи ентусиазирано сподели, че има повече информация по този въпрос. Според него потребителите ще разполагат с времеви прозорец за редакции, след което промените стават необратими. Друга интересна констатация е, че няма да можете да харесвате, ретуитвате или отговаряте на старата версия на редактиран туит. Това означава, че ще можете да взаимодействате само с най-новата версия на въпросния пост.

 

Тази информация идва като частично потвърждение на доклада на 9to5Mac от април, при който Jane Manchun Wong заяви, че туитовете ще останат „непроменени“ дори с въвеждането на функцията Edit Tweet. Вместо да редактира оригинала, платформата ще създаде нов туит, използвайки различен идентификатор. Нещо повече, Twitter ще съхранява запис на оригиналния туит, както и всички предишни редакции, които потребителят е направил. В допълнение към това е важно да се отбележи, че отсега възможността за редактиране изглежда ще бъде ексклузивна за абонатите на Twitter Blue.

Снимки: Nima Owji/Unsplash

Виж още: Хуманоидният робот на Tesla ще е готов до септември