В началото на миналото десетилетие MySpace ни показа бъдещето на социалните мрежи. Само за няколко години сайтът се превърна в огромна платформа за музика, където изпълнителите можеха да споделят своите песни, а феновете да ги чуят. Дори когато популярността на MySpace спадна за сметка за сметка на услуги като Facebook, Instagram и Snapchat, a музикалният стрийминг започна да доминира, сайтът продължи да живее като музикална платформа. С негова помощ първите стъпки направиха изпълнители като Arctic Monkeys, Panic At The Disco и Kate Nash.

Историята на техния възход обаче току що бе заличена заедно с около 50 милиона песни. В съобщение през уикенда MySpace обяви, че качените преди повече от 3 години аудиофайлове вече не са налични.

В резултат на смяна на сървърите, около 50 милиона песни и огромен брой клипове от периода 2003 – 2015 г. вече са изгубени. Истината е, че преди около година всичката музика отпреди 2015 г. стана недостъпна. MySpace първоначално обеща да поправи това, но после обясни, че файловете са се повредили и не могат да бъдат прехвърлени.

Новият анонс вече бе премахнат от сайта, оставяйки въпроси без отговори. Няма обаче да ги получите от профила на MySpace в Twitter, тъй като компанията не е публикувала там от 2017 г., а последното официално съобщение е от 2015 г. 

Това не е единственото противоречие около MySpace в последните години. През 2016 г. сайтът беше хакнат, а през 2017 г. научихме, че всеки може да получи достъп до стария ви MySpace акаунт, ако знае датата ви на раждане. Загубата на милиони песни, много от които са с носталгичен заряд и недостъпни никъде другаде обаче ще разочарова потребителите на MySpace повече от всичко.

Върна ли си Kando-то Sony? Колко буден е технологичният гигант днес?

---

Той е в ръцете ни! Първи впечатления от „гъвкавия“ Huawei Mate X (ВИДЕО)

Тагове: