Facebook работи върху възможността за общ чат между Facebook Messenger, Instagram и WhatsApp приложенията, съобщава The New York Times.

Всяка от споменатите услуги ще продължи да съществува като самостоятелно приложение, но според Times Facebook ще преработи из основи комуникационната структура на трите приложения с идеята хората, които например използват единствено Facebook, да могат да комуникират с потребителите, използващи алтернативи приложения от екосистемата на технологичния гигант. Нещо повече – всички „апове“ ще използват криптиране от край до край. За момента обаче Facebook не оповестява конкретна пускова дата на новата възможност за комуникация.

Искаме да създадем възможно най-доброто преживяване за хората, които си разменят съобщения; потребителите желаят процесът да се случва бързо, простичко, надеждно и поверително“, споделя говорителят на Facebook и продължава: „Работим върху опцията всички наши продукти, които предлагат размяна на съобщения, да предлагат криптиране от край до край, както и възможността да направим по-лесно достигането на приятели и членове на семейството на териториите на цялата ни мрежа“.

Позволявайки на своите приложения да говорят свободно едно с друго, Facebook се надява, че ще предложи на потребители си още по-голяма ангажираност, задържайки ги в нейната екосистема. Анализатори допълват, че това е и начин за предлагане на повече реклама на потребителите във времена, в които растежът на количеството юзъри тече с по-бавни темпове.

Припомняме че Facebook е мрежата с най-много потребители спрямо абсолютно всички останали социални медийни платформи и комбинирайки услугите на своите платформи, би трябвало да ѝ помогне да се конкурира по-успешно с iMessage на Apple и услугите за съобщения на Google.

Samsung обясни защо трябва да сме развълнувани от Exynos 9820 в Galaxy S10

---

Спечели Samsung Galaxy Note 9 в новата инициатива на Go Guide - Go Guide Awards

Тагове: