В рамките на предстоящата Game Developers Conference, която стартира през следващата седмица, Google смятат да разкрият пред смаяните ни погледи това, което според тях ще е „бъдещето на видеоигрите“.
В кратък видео тийзър компанията показва откъси от футуристични коридори и пещери с подчертано „геймърска“ тематика и излъчване, като подтекстът за съжаление остава вбесяващо неясен.

Вероятно зад цялата тази мистика се крие официалният (най-сетне!) анонс на гейм ориентираната стрийминг услуга на Google (или хардуер), за която се говори още от миналата година. Поредица патенти в последно време подсказват, че успоредно с обвяването на самата технология компанията ще предложи и специален хардуер (т.е. своя собствена конзолна платформа), който да се възползва от възможностите ѝ за поточно предаване на игри в реално време.

Фактът, че въпросната услуга вече на практика има отделна страница в Google Store,  показва, че нещата са повече от сериозни и компанията е твърдо решена да се намеси в гейминг бизнеса по начин, който със сигурност ще разбърка сериозно картите за играчи от ранга на Microsoft и Sony.

Това с особена сила се отнася за Microsoft, които по всичко личи, че също готвят версия на Xbox, която да разчита на директен стрийминг, а не на локален хардуер за раздвижване на игрите от следващо поколение.
Явно ни предстои едно, меко казано, вълнуващо Е3 през юни!

Тагове: