Много скоро Apple Music ще претърпи сериозна промяна като най-забележимата разлика от сегашната версия ще е в облика, твърдят от 9to5Mac. Промяната ще бъде представена на WWDC 2016 през юни.

Apple Music ще се раздели с колоритния си потребителски интерфейс, който съществува в момента. Вместо това, Apple ще добави светъл и тъмен дизайн (в черно и бяло), но с "огромна" обложка. И в момента обложките на албуми са големи, което ни кара да се замислим какво точно ни очаква. Източник на 9to5Mac казва, че крайният резултат е една "по-смела, още по-проста визия."

В доклада се споменава и за наличието на текстове на песни в следващата голяма актуализация на Apple Music. Това ще бъде нещо като караоке режим.

Други промени включват опростяване на секцията "For you", а също и поставяне на по-голям акцент върху уреденото и персонализирано съдържание. Apple ще замени и объркващия "New" раздел с "Browse", за да подобри организацията в него.

Всички тези промени ще видим на WWDC 2016 през юни като част от iOS 10 и най-вероятно ще можем да ги тестваме веднага, като част от публичната бета програма. Актуализацията на Apple Music ще бъдe отразенa при iOS и OS X.

 

Прочетете и това: iPhone определен от TIME за най-влиятелната технологична джаджа на всички времена