Потребителите на iOS трябва да очакват по-сериозен контрол на личните им данни, твърди нов доклад на Bloomberg. Менюто за поверителност ще се сдобие с нов контролен панел, който надгражда съществуващата политика за прозрачност при проследяване на потребителската активност, която iOS 14.5 донесе. 

Известията в iOS 15 ще позволят на притежателите на iPhone да задават определен статус като шофиране, работа или сън и известията ще реагират различно за всеки режим. Самите иконки ще имат нов интерфейс както за iPhone, така и за iPad, като акцентът ще пада върху функциите за бърз отговор и реакция.  

iOS 15 ще донесе нов вид мултитаскинг, който ще направи по-лесна работата с няколко приложения едновременно. Целта на Apple с това е да направи iPad по-привлекателен за сериозните потребители. В резултат ще видим преработка на началния екран и други опции за по-висока продуктивност от лъскавия таблет.

tvOS за Apple TV и watchOS за Apple Watch ще получат подобрения в интерфейса и фитнес функциите. На свой ред новата версия на MacOS ще има минимални промени, след като Big Sur донесе пълна UI преработка миналата година.

iOS 15 ще донесе и нови функции на приложенията Health и Messages. 

Снимка: 9to5mac

Виж още: Резултатите на iPhone 12 в Geekbench разкриват съвсем скромен ръст в производителността