След като Amazon закупи MGM за 8.4 милиарда долара, а Warner и Discovery се сляха, анализатори побързаха да прогнозират как ще се отрази това на бъдещето на Apple TV+ и къде виждат те грешките на Apple. Според служителя на Wedbush Даниел Ийвс, сделката с MGM е огромна пропусната възможност за Apple, след като гигантът водеше ранни разговори за нея през януари. Нещо повече, това, че Apple не си е купил голямо холивудско студио, е огромна стратегическа грешка. В резултат Apple TV+ прилича на имение без никакви мебели, твърди той.

„Amazon, Disney Netflix трупат съдържание, което е най-важното. Закупуването на MGM беше логичен ход за Apple и те пропуснаха златна възможност“, казва той.

Преди години именно Ийвс разкритикува Apple, че не закупи Netflix, когато имаше тази възможност. Според анализатора Apple и Тим Кук конкретно се страхува от реакцията на акционерите, ако заложи на прекалена експанзия в Холивуд. Ако Apple реши да промени стратегията си, единственото голямо студио, което си заслужава, е Lionsgate. То се оценява на 3.8 милиарда долара и държи над 17 000 филмови и тв продукции, сред които Hunger Games и Twilight.

Apple определено ще трябва да действа бързо, защото, въпреки че имаше някои хитове като Ted Lasso, нейната стрийминг платформа държи едва 3 процента от пазара в САЩ и сега повече от всякога гигантът има инициатива да харчи много за присъствие там.    

Снимка: 9to5mac

Виж още: Изкуствен интелект ще разпознава дали сте болни от COVID-19 според кашлицата ви

 

Още от Play