Без съмнение едно от най-добрите приложения за Samsung Gear VR е Netflix, което ви позволява да се потопите във филмите по наистина уникален начин (пред огромен телевизор и в приятна обстановка). Въпреки това лидерът във видео стрийминга обаче не възнамерява да създаде свое собствено съдържание за шлемове за виртуална реалност.

Това потвърди лично изпълнителният директор на Netflix Рийд Хейстингс, според когото VR съдържанието просто не е актуална тема за компанията.

"В момента сме съсредоточени върху филмите и сериалите и ако искате да ги гледате във виртуална реалност, това може да стане. Но мисля, че повечето хора предпочитат да гледат Netflix на смартфон или умен телевизор", посочва той.

Вместо това компанията ще акцентира най-вече върху глобалната си експанзия и развитието на платформата Netflix Everywherе.

Интересно е, че това изказване е доста различно от позицията, която вицепрезидентът на Netflix Крис Джафи обяви преди само месец. Тогава той посочи, че в близко бъдеще VR съдържанието изглежда ориентирано най-вече към геймърите, но добави, че Netflix "също има интерес".

Виж още: Най-новият сериал на Netflix е и най-скъпият за компанията