Ако живеете в щата Ню Йорк и сте закупили някоя от причудливите Not-A-Flamethrower джаджи на The Boring Company, вероятно ще искате да се отървете от нея скоро. Сенатът на щата неотдавна прие законопроект, който забранява притежаването на огнехвъргачка за развлекателни цели, а законодателите изрично изтъкнаха примера с уреда на Илон Мъск. Законът специално забранява всяко устройство, което изхвърля горящо гориво на разстояние най-малко метър, което изглежда включва хардуера на The Boring Company.

Законопроектът все още предстои да се гласува в щатския парламент, въпреки че гласуването в Сената от 48 на 13 вота показва, че няма да има много проблеми с одобрението в другата камара.

Не е тайна защо политиците искат забрана на огнехвъргачки като тези на Мъск. Докато устройството не е технически огнехвъргачка (това е повече факел, прикрепен към корпус на пистолет), то определено има ефекта на такава. Компанията дори изискваше от купувачите да освободят компанията от отговорност, ако нанесат някаква вреда на хора или имущество. Много хора ще използват Not-A-Flamethrower безопасно, но е достатъчен само един инцидент (или по-лошо), за да се объркат нещата ужасно.

The Boring Company засега не дава коментар, но може да няма изобщо какво да каже, ако документът бъде подписан като закона. Това няма да навреди на приходите на компанията, тъй като производството на уреда свърши отдавна, но не е добра новина за феновете - и вероятно ще обезкуражи други компании да предлагат нещо подобно.

Виж още: Tesla Autopilot опасно заблуждава водачите заради името си