Следващото ви посещение в Лас Вегас – когато и да е това – може да включи поглед към бъдещето на градския транспорт. Властите в столицата на хазарта избраха The Boring Company на Илон Мъск, за да разработи подземен тунел, по който автономни електрически превозни средства ще превозват жителите. Предвижда се по-късно първоначалната отсечка да се разрасне, обхващайки ключови зони, като местното летище, прочутата ивица с нейните казина, градския стадион и др.

The Boring Company смята, че тунелът може да бъде готов за една година, така че да се ползва от посетителите на CES 2021. Цената на проекта е между 35 и 55 милиона долара, като точната сума ще стане ясна след срещата с подизпълнителите през лятото.

Подземна система като тази ще бъде от помощ на големия град и ще облекчи работата на наземния транспорт, такситата и споделените услуги.

Това е нов шанс и за самата The Boring Company, след като компанията наскоро се отказа от нов тунел в Лос Анжелис и срещна опозиция за проекта си в Чикаго. Успех в Лас Вегас може да убеди другите градове и да даде така нужния стимул на The Boring Company.  

Имате нов геймърски лаптоп? Ето четири актуални игри, с които максимално ще му се изкефите! (ВИДЕО)