NexDock - хардуерна концепция за това, че вашият лаптоп може да се захранва от избрано от вас мобилно устройство - вече е с една стъпка по-близо до реализацията си. Екипът зад IndieGoGo кампанията успешно набра пълната сума от 300 000 долара, която търсеше за финансирането на идеята си.  

По същество NexDock представлява платформа, която може да се превърне в продължение на смартфона, таблета или миниатюрния компютър от типа на Raspberry Pi. Можем да опишем NexDock като "кутия", в която се слага друго устройство, което да я захранва. В нея има 14-инчов монтор, клавиатура, тракпад и 10 000 mAh батерия, заедно с портове като mini HDMI и стерео колонки. Това, което липсва, е процесор и оперативна памет, които да задвижат конфигурацията.

Сред поддържаните устройства са смартфони като Lumia 950 и Lumia 950 XL, Windows таблети, Raspberry Pi 3, Kangaroo PC и др. Екипът вече преговаря с китайски производители относно стартирането на масовото производство на джаджата. Когато бъде завършен, NexDock ще се продава на цена от 149 долара.

Виж още: Fontus е бутилка, която създава вода буквално от въздуха

Тагове: