Razer обяви, че от следващия месец ще пусне на пазара своя Razеr Core модулен компонент, който позволява лесно да превърнете вашия лаптоп в компютър с висока графична производителност.

Модулът ще струва 500 долара и задачата му е да направи мобилния гейминг по-лесен, що се отнася до традиционно високите хардуерни изисквания, които съпътстват повечето игри и обикновено са свързани с наличието на мощна видео карта в настолната конфигурация. Така, ако се нуждаете от повече GPU мощност, просто може да включите Razеr Core в лаптопа си и да повишите производителността.

Включването става за секунди и дори не е необходимо да гасите лаптопа; респективно изваждането на модула отново става при включена система.

"Това е първият в света истински plug-and-play графичен модул", казва директорът на продуктовия маркетинг в Razer Кевин Сейтър.

Razer Core поддържа както карти от серията Radeon, така и графични ускорители на Nvidia. Ако закупите модула заедно с лаптопа Razer Stealth, цената му пада на 400 долара.Виж още: Уникален нов софтуер ще позволи на РС геймърите да ползват заедно карти на Nvidia и AMD