Twitter профилът l0vetodream публикува имената на предстоящите iPhone 12 телефони. Според него моделите в новата iPhone серия ще се наричат съответно iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max. Тези имена се спрягаха в слуховете от доста време, но този конкретен потребител е известен с вътрешната си информация, което прави настоящия „теч“ особено важен.

Четирите имена съответстват на очакваните размери на четирите дисплея. iPhone 12 mini ще бъде най-малкият 5.4-инчов модел, за който се предполага, че ще има и по-малък прорез. Сегашният най-малък флагмански iPhone е 5.8-инчовият iPhone 11 Pro и предстоящият 5.4-инчов модел ще бъде значително по-малък от него в ръката.

Стандартният модел ще се нарича просто iPhone 12 и ще има 6.1-инчов дисплей, колкото и iPhone 11.

iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Мах ще следват размерите, зададени от Apple в последните две поколения. iPhone 12 Prо ще има 6.1-инчов дисплей, докато iPhone 12 Pro Max ще има най-големия екран на iPhone до момента с диагонал от 6.7 инча.

Очаква се всички iPhone модели тази есен да имат OLED дисплей, 5G свързаност и да ползват новия чип А14, но за пръв път в кутията няма да има слушалки или зарядно. iPhone 12 семейството вероятно ще бъде обявено от Apple през октомври.

Снимка: shutterstock

Виж още: Huawei и Xiaomi гласуват доверие на гъвкаво стъкло за новите си модели

 

Тагове: