Според шефа на AT&T Джеф Макелфреш iPhone 12 с 5G няма да има очаквания комерсиален успех главно заради икономическата несигурност по време на глобалната пандемия COVID-19.

„Аз вярвам, че само част от настоящите Apple потребители ще сменят смартфоните си“, казва Макелфреш. „Но не бих заложил, че ще е масово явление. В тази несигурна ситуация потребителите купуват след внимателно премисляне. Въпреки това нашата компания ще им предложи всички нови продукти на Apple.“

Според него инженерите на AT&T вече активно участват в разработката на собствена 6G мрежа, която ще подобри още повече бързината и надеждността на предлаганите услуги. Вероятно новият стандарт ще се появи след няколко години.

Припомняме, че Apple трябва да представи няколко нови модела от серията iPhone 12 в близко бъдеще, включително един 5.4-инчов, два 6.1-инчови и един 6.7-инчов. Вероятно те ще са по-скъпи от предходната 11 версия заради 5G компонентите и OLED екраните.

Въпреки глобалната пандемия наскоро Apple обяви рекордни приходи за първата половина от годината от 59.7 милиарда щатски долара. Това се дължи на факта, че все повече потребители купуват компютри и таблети, защото работят от къщи. Финансовото бъдещето пред iPhone 12 продължава да изглежда неясно, защото не всеки би сменил телефона си в тези несигурни времена.

Снимка: shutterstock

Виж още: iPhone 12 ще бъде по-скъп от iPhone 11 заради материалите

Тагове: