Доставчикът BOE за пръв път в историята прави OLED дисплеи за iPhone 12, твърдят източници от веригата за доставки. Досега ВОЕ правеше само LCD екрани за Apple, както и OLED панели за Apple Watch. Това обаче е първият път, когато китайската компания е получила доверие от гигант за изработката на OLED екрани за iPhone.

За сравнение, когато Apple за пръв път премина към OLED екрани за iPhone Х, Samsung беше ексклузивният доставчик на панелите. Производственият капацитет на корейския гигант за OLED технологията означаваше, че това е единствената компания, която може да отговори на строгите стандарти за качество на Apple, както и да направи доставките навреме и в нужните количества.

Apple обаче никога не е обичалa да разчита на единствен доставчик за ключови компоненти и нa по-късен етап подписа сделка за ексклузивни OLED доставки за своите нужди на стойност 1.7 милиарда долара с LG. Но нещата обаче не сработиха и технически проблеми накараха LG да спре производството в един от двата си завода.

Това даде възможност на китайския конкурент ВОЕ, който е най-големият производител на тв екрани в страната, да се позиционира като трети доставчик на екрани за iPhone. Така първите телефони с OLED дисплеи от ВОЕ ще бъдат на пазара още тази есен, а за 2021 г. се очаква компанията дори да достави повече OLED дисплеи от LG.

Снимка: Apple

Виж още: Huawei Watch GT2 Pro впечатлява с премиум дизайн и функции за по-здравословен живот (РЕВЮ)

 

Тагове: