Помните ли времето, когато нямаше по-добър начин да прекарате няколко готини часа от това да се сгушите в леглото с интересна книга? Днес може би посягаме по-рядко към хартиените издания, но нова инициатива се е заела с това да върне удоволствието от четенето - при това докато пътувате.

По случай началото на новата академична година в университетите мобилната услуга за поръчка на такси TaxiMe, Сдружение за градски читални, сайтът за книги и четене “Аз чета” и издателство “Жанет 45” стартират кампанията TaxiMeReads.

В рамките на инициативата до 18 октомври 2016 г. пътниците в подбрани таксиметрови коли в София ще могат да се насладят на специална селекция книги от колекцията на Сдружението за градски читални (читАлнЯта) и поредицата с къси разкази “Кратки разкази завинаги”. Според статистиката на TaxiMe едно пътуване в столицата е средно 14 мин, затова фокусът на селекцията на TaxiMeReads са по-кратките жанрове, които позволяват читателя да довърши започнатото четиво в рамките на курса.

Според създателя на сайта за книги и четене “Аз чета” Александър Кръстев книгите са естествена част от живота ни. “Инициативи като TaxiMeReads са иновативен начин да покажем, че винаги е подходящо време за качествено четиво дори по време на път”, казва той.

Освен удоволствие от хубавите книги всеки, който намери вдъхновение в някой от разказите, може да спечели 20 лв. отстъпки за TaxiMe пътувания, като изпрати името на произведението през приложението TaxiMe/Меню/Пиши ни. Пълните условия на играта и повече информация за TaxiMeReads могат да бъдат открити на Facebook страницата на TaxiMe и в специалната секция в “Аз чета”.

Виж още: Facebook обяви олекотеното приложение за съобщения Messenger Lite

Тагове: