Viber е едно от най-популярните и използвани приложения за безплатна текстова и гласова комуникация и ето че пред коледно то получи голямо обновление. Вече всички използващи това прекрасно приложение от своите Android & iOS устройства имат възможността да изпращат емотикони и стикери.

Стикерите представляват малко по големи анимирани картинки на различна тематика, като надписи „Merry Christmas”, „Happy Birthday” и много други разнообразни шеговити изображения. Емотиконите са очарователни, но все пак не са нещо невиждано и имат съвсем лека разлика с тези на WhatsApp, Skype и други конкурентни приложения.


Друга новост е възможността за споделяне на местоположението със специален бутон, което сме виждали и при WhatsApp. Достъпа до всички новости се осъществява с „+“ бутона, който се намира в ляво непосредствено до полето за писане, замествайки мястото на бутона „камера“ от предишната версия. При натискането му излиза страничката с новите неща, която е разделена на три части – в средата бутони за камерата, галерията със снимки и Location, а в ляво и дясно съответно стикерите и емотиконите.


Всичко е много интуитивно и използването на новостите няма да ви забави по никакъв начин. Една от критиките на някой потребители към Viber беше именно липсата на така обичаните емотикони. Сега Viber ни даде това, което искахме и то в цялостен пакет, без нужда да инсталираме познатите добавки Emoji или други подобни.

 

Изтеглете приложението за Android & iOS


А вие обичате ли Viber? Ще се радваме да прочетем вашите мнения!

Тагове: