Голямото коледно пазаруване вече е на прага. Заедно с цялата предпразнична суматоха, приповдигнато настроение, коледни песни, аромат на канела и технологични продукти, които точно сега се предлагат на промоционални цени. Това е времето, когато всички очаквани технологии, са в магазините с убедителни намаления. Човечеството още не е измислило начин да пребори страстта да имаш най-новите технологии, особено когато от притежанието им те дели една добра оферта. Измислило е обаче хитрини, с които празниците да не объркат бюджета ви през следващите месеци. 

Ето няколко съвета как равносметката след Коледа да остане също толкова приятна, колкото и самата Коледа. 

 

Разпределете разходите по месеци 

За да купите за Коледа всичко, което сте планирали, разпределете разходите си. Ако не сте успели да направите това предварително и не сте спестявали през годината, вариант за вас е да пазарувате на изплащане. Ползването на бързи потребителски кредити ще ви спести банковата бюрокрация и ще може да имате одобрение в рамките на деня.

За да постигнете добър резултат, трябва да изберете най-подходящата за вас месечна вноска. Това се изчислява най-лесно с кредитен калкулатор. В него въвеждате цената на желаната стока и на колко вноски предпочитате да я изплатите, като можете да пробвате различни варианти, докато стигнете до оптималния за вас. Ето и една идея как да кандидатствате за такъв тип заем без да излизате от вкъщи, както и примерен кредитен калкулатор.

 

Изберете „вашите” продукти от промоциите 

Въпреки че очаквате промоциите с нетърпение, подходете рационално към купуването на непредвидени, но „страшно намалени” стоки. По-добре се придържайте към избраните продукти, а ако някое предложение ви се стори неустоимо, помислете, преди да му се отдадете. И тъй като все пак не можете да предвидите кои стоки ще бъдат намалени, бъдете гъвкави и имайте готовност да нанесете промени в списъка с покупки. 

 

Напишете си домашното

Най-напред проверете в интернет как вървят цените на избраните стоки. Запознайте се с характеристиките на техниката и със сходни модели, за да разберете дали няма такъв, който ще ви свърши работа при по-изгодни условия. Тук също е добре да разиграете няколко варианта на плащане с кредитен калкулатор, което ще ви помогне да се ориентирате за колко месеца и при какъв размер на вноската бихте изплатили всеки от продуктите. 

Проверете и как ще се промени цената, ако купите стоката от онлайн магазин – обикновено се предлага допълнителна отстъпка. Ако изберете този вариант, не забравяйте да проучите колко ще ви струва доставката и кога ще пристигне. Имайте предвид, че декември месец е особено натоварен и за интернет търговците и е добре да направите своите покупки още сега, за да сте сигурни, че ще дойдат до Коледа.

 

Направете проучвателна обиколка на магазините

За тези, които мразят пазаруването, това ще прозвучи като наказание. Все пак това е единственият начин да разберете какъв е асортиментът и как се движат цените и намаленията на продуктите. Възможно е в даден магазин цената да е по-висока, но с намалението да падне под тази при конкурентен търговец. Ако направите списък на подаръците и магазините, в които сте ги харесали, самото пазаруване може да премине доста по-бързо от обичайното. 

 

Пожелаваме ви успешен коледен шопинг и много нови технологии през Новата година!

 

Тагове: