Vivo обяви, че разработва собствен фотосензор, който използва RGBW цветен филтър и може да събере 160 процента повече светлина от конвенционален RGGB. Нещо повече, компанията твърди, че нейният нов RGBW сензор може да събира 15 процента повече светлина дори от използваните от Huawei RYYB сензори, като в същото време не споделя техните недостатъци.

Преди време Sony използваше RGBW цветен филтър в камерите на някои от своите Xperia телефони, за да събират повече светлина в сравнение с конвенционната RGB матрица. Тогава обаче тези RGBW сензори имаха вроден недостатък под формата на намалена резолюция – проблем, с който съвременните алгоритми вече се справят доста добре.

Vivo казва, че първите телефони с новия RGBW сензор вече са в разработка и ще излязат на пазара в началото на следващата година.

За да засили имиджа си на решение за мобилна фотография, успоредно с RGBW сензора Vivo анонсира и партньорство с NG за конкурс за мобилна фотография. В него ще могат да участват ентусиасти от цял свят, които ще се борят за големи награди, а правилата ще бъдат обявени скоро. 

Снимка: vivo

Виж още: Проблем с лещата на Phone 12 изненада неприятно Apple

 

Тагове: