Оказва се, че слуховете са верни: създателят на Android Анди Рубин ще се завърне към телефоните с най-новата си компания Essential Products Inc. Според доклад на Bloomberg Essential Products има за цел да обедини няколко мобилни и интелигентни домакински продуктa под една платформа и компанията ще пусне флагмански смартфон в средата на тази година.

В заявление към регулаторите в Калифорния от Essential Products изброяват устройства като таблети, смартфони и мобилен софтуер, но според източниците на Bloomberg първото представено устройство ще бъде центърът на цялата гама от свързани продукти на компанията.

Екипът на Essential Products наброява 40 души, които идват и от Apple, и от Google, така че телефонът ще се конкурира директно с iPhone и Pixel от гледна точка на характеристики и цена.

Прототипите на иновативния смартфон включват огромен екран без рамки, керамични елементи, някаква версия на 3D Touch на Apple, безжично зареждане и нов тип аксесоари, които ще добавят различни хардуерни възможности на модела. Що се отнася до софтуера, в момента не е ясно дали устройствата ще работят с изцяло нова операционна система, или тя ще е нещо, базирано на Android.

Foxconn е в преговори за изграждане на новото устройство.

 

Прочетете и това: Samsung Display показа новото си поколение Amoled екрани и може би част от Galaxy S8