В средата на тази година, Google представи своят Chrome Launcher, или както компанията го нарече – „Новият дом на Chrome приложенията“!

Ако сте Windows потребител, то вече сте свикнали с тази полезна опция на Chrome, но от днес вече всеки Mac потребител също може да се възползва от нея. Chrome приложенията работят офлайн и се актуализират и синхронизират автоматично. Сега ще ги използвате като стандартно инсталиран софтуер и на вашите лаптопи и настолни Mac компютри.

Вече ще виждате специалната папка за достъп до тях, върху основния док на началния екран. Търсете приложенията по име с функцията spotlight search - точно като при всяка друга Mac програма, която вече използвате.

И тъй като от Google знаят, че сме в месеца на семейните събирания и по-дългия престой вкъщи, ни препоръчва две Chrome приложения, които може би ще ни бъдат полезни:


WeVideo Next прави редактиране на видео лесно и достъпно за всички, отвсякъде. Вие избирате режим на редакция, която отговаря на вашият опит и след това може да отрежете, коригирате, да прилагате теми и да публикувате готовия проект. Освен това работи и в офлайн режим, така че може да обработвате вашите семейни клипове по всяко време.

Smartsheet е програма за управление на проекти, която можете да използвате на работа или у дома. Опитайте dinner planner и holiday card tracker шаблоните, за да бъдете по-организирани.

 

А знаете ли, че Google работи по поддръжка на Chrome приложения за iOS и Android?