Голямата част от проекторите не могат да се съревновават с телевизорите по максимална резолюция, но новият LED проектор на LG ги бие по друг показател - портативността. Докато един стандартен проектор трябва да бъде монтиран в задната част на стаята срещу екрана, LG PH450U е изключително компактен модел, който може да проектира изображения от разстояние едва 33 сантиметра.

Миниатюрните размери и фактът, че се захранва от батерии, правят уреда изключително мобилен и спокойно може да го местите из стаята или дори да го изнесете навън, за да гледате видео. Проекторът има акумулаторна батерия, която издържа до два часа и половина - достатъчно, за да изгледате филм на стената на къщата например. Той е снабден и с LED лампа със сила 450 лумена, което е доста повече от това, което предлагат подобни портативни проектори като Sony MP-CL1.

Южнокорейската компания обяви и втора версия на име PH150G, която е дори още по-малка и тежи едва 450 грама. Този модел има Wi-Fi връзка, но лампата към него е по-слаба. Двата модела трябва да излязат на пазара през октомври на цена съответно от 649.99 долара и 349.99 долара.

Виж още: Nvidia представи GTX-10 Series, ново поколение мобилни видеокарти за лаптопи

Тагове: