От известно време YouTube се бори с блокерите на реклами, като препоръчва на потребителите или да се абонират за YouTube Premium, или да изключат своя блокер на реклами и да се примирят с постоянно увеличаващите се реклами в платформата. Платформата използва различни похвати, като забавяне, обратно броене и други, за да убеди повече потребители да преминат към честни начини за монетизация. Последният ход на YouTube срещу блокиращите реклами е да започне да пропуска изцяло видеоклиповете и дори да заглушава звука им.

Потребителят на Reddit с прякор SDHD4K сподели най-новата тактика на YouTube срещу блокерите на реклами. Ако сте активирали блокиране на реклами, при възпроизвеждане на видеоклип ще преминете директно към края му, като прескочите изцяло възпроизвеждането.


Както можете да видите, ако сте активирали блокирането на рекламите, YouTube вече не ви позволява да възпроизвеждате видеоклипа и да се наслаждавате на съдържанието.

Други потребители в темата в Reddit споменаха, че при тях също се наблюдава липса на звук, когато използват блокер за реклами в YouTube. Те могат да регулират плъзгача за силата на звука, за да върнат звука, но той отново се връща към заглушаване веднага щом оставите плъзгача. Така че, ако успеете да заобиколите прескачането на видеото, ще имате видео изживяване без звук.

Блокирането на рекламни блокери е игра на котка и мишка, въпреки че този проблем изглежда засяга предимно Adblock Plus. Някои блокери на реклами вече са въвели обходни пътища за този проблем. Потребителите съобщават, че uBlock Origin работи добре във Firefox и Brave, докато други предпочитат браузъра Opera GX или алтернативни клиенти като FreeTube.

Въпреки това силно препоръчваме на потребителите да използват YouTube Premium като опция. Признаваме, че през последните месеци рекламното изживяване в YouTube се влоши значително, с множество дълги, непрескачащи се реклами. Като се има предвид колко много някои използват YouTube като услуга, може да прецените дали има смисъл да се сдобиете със семеен абонамент за YouTube Premium и да се наслаждавате на YouTube Music заедно с него.

Снимка: Unsplash

Виж още: Най-опасното растение в света може да предизвика мисли за самоубийство, след като някой го докосне

 

Тагове: