Новият iPad mini бе един от вълнуващите анонси на Apple тази седмица, а наличието на 5G връзка – ключова характеристика. Оказва се обаче, че таблетът няма да използва същата 5G технология, която има в новия iPhone 13 или iPad Pro.  

Това е mmWave 5G, която е разпространена висoкоскоростна технология в САЩ, но рядко срещана в други страни. Това не означава, че не може да използвате 5G връзка с вашия iPad mini, но ви ограничава технологията, която може да ползвате. 

Друга неприятна изненада за собствениците на iPad mini е, че чипсетът А15 Bionic може би е с намалена работна честота в сравнение със серията iPhone 13. Тестове в Geekbench показват, че iPad mini постига 4540 точки при честота 2.9 GHz, докато всички iPhone 13 модели работят на 3.2 GHz, а iPhone 13 Pro постига 4660 точки. На теория тази разлика е значителна, но не се знае доколко ще се прояви в ежедневна употреба.

iPad mini има същия чипсет като серията iPhone 13, затова е странно, че Apple е решила да промени производителността на таблета, но причините за това засега остават неизвестни.   

Снимка: Apple

Виж още: Huawei Mate 20 Pro: този телефон е страхотен (видео ревю)

 

 

Тагове: