Microsoft придоби Skype преди около шест години и за това време популярното приложение претърпя поредица от промени в дизайна и визията си. Сега софтуерният гигант за пореден път внесе значителни промени в Skype.

Описвана като "следващото поколение Skype", новата версия акцентира най-вече върху съобщенията. Skype е популярен и за аудио и видео разговори, но приложения, като iMessage, WhatsApp, Messenger, Snapchat и др., днес са по-използвани при дигитален текстови чат. Новият интерфейс на Skype включва раздели с имената find, chat и capture.

Find ви позволява да търсите в стари разговори и да откривате снимки и информация, които да вмъкнете в съобщението. Chat е базовият чат с нови емоджита и картинки. Capture е най-интересното нововъведение, което доста напомня на Snapchat в самия Skype.

Когато стартирате опцията, камерата се пуска веднага и може да снимате или записвате. Към снимката или видеото може да добавите стикери, текст или коментари точно както в Snapchat.

Новата Highlights функция също прилича на Stories в Snapchat - тук може да постнете поредица от снимки и клипове, които приятелите ви да видят и да реагират на тях с емотикони.

Тагове: