До днес е-четците предлагаха естествено усещане за четене, но те бяха запазени предимно за книги. При тях никога не е имало лесен начин да запаметите съдържание от интернет, за да го прочетете по късно. Ето защо след днешната пресконференция на специализираната марка за е-четците Kobo, това бе променено с обявяването на официална Pocket интеграция!

 

Pocket е едно от любимите ни приложения, което ви позволява да запаметявате статии от интернет, за да ги прочетете по-късно офлайн на множество различни устройства, като сега електронните четци на Kobo се присъединяват към този списък. Един интересен факт е, че активните потребители в Pocket, всеки месец четата текст с еквивалента на три книги.

"Ние сме развълнувани да дадем на потребителите усещането да използваш Pocket, и сме развълнувани да работим с Kobo, правейки заедно уеб четенето уникално изживяване на всяко съвместимо устройство.“ - обявиха от Pocket.

 

 

s

 

 

Kobo от своя страна е една от най-бързо развиващи се компании за електронно четене, която обслужват над 14 милиона читатели в повече от 190 страни. Интеграцията с Pocket, прави Kobo първата подобна компания, внасяща удобството на Pocket платформата в електронен четец. На всички таблети Kobo, Pocket ще предлагат същия семпъл и красив интерфейс и безпроблемно синхронизиране на вашите статии.

 

Ето и обобщен списък с всички функции, които ще откриете в Pocket:

Автоматична синхронизация: списъкът ви ще бъде винаги актуален и новите статии ще се появяват автоматично на устройството, когато те бъдат запаметени от вас.

Архивиране, Любими и Изтриване: управление и организиране на вашите списъци, както се процедира при всички Pocket версии за различните операционни системи.

Офлайн достъп до записани статии: статиите, които присъстват на вашия Kobo четец ще бъдат на разположение дори и без връзка с Интернет.

Красив интерфейс: четенето е удоволствие за очите, и вие ще бъдете в състояние да сменяте шрифтове, да оразмерявате текста, настройвайки Pocket, да отговори на специфичните ви нужди.

 

Pocket ще бъде на разположение в новите Кобо таблети и е-четци от 13-ти септември като част от платформата Kobo Reading Life, както и на всички предишни електронни четци на марката след техния OTA (Over-The-Air) ъпдейт.

 

s

 

 

Новите таблети на Kobo, които ще работят с Pocket са: Kobo Arc 10HD, Kobo Arc 7 и Kobo 7HD.

Kobo Arch 10HD е 10‘‘ инчов таблет с супер висока резолюция от 2560х1600 пиксела, конкуриращ успешно кристално ясния екран на миналогодишния Google Nexus 10. Другите спецификации на Arch10HD са е процесор Tegra 4 работещ на 1.8GHz, плюс 2GB RAM и стерео говорители. В режим на електронен четец, батерията ще ви изкара повече от 10 дни! Цената ще бъде 300$.

 

Kobo Arc 7HD е 7‘‘-инчов таблет с екранна резолюция от 1920x1200 пиксела, 1GB RAM, Tegra 3 процесор и предна камера с 1.3MP. Батерията има 8-часов живот при интензивна употреба. Цената ще бъде 200$(16GB) - 250$(32GB).

 

Kobo Arc 7 е отново 7‘‘ инчов с резолюция от 1024х600 пиксела, 1GB RAM и по-достъпен чип на Mediatek. Цената ще бъде 159$(8GB).

 

А най-новия е-четец на Kobo се казва Kobo Aura, който разполага с 6,8‘‘ инчов E-ink (електронно мастило) екран с иновативната Comfort Light технология, подобряваща качеството на четене неимоверно много. Цената ще е 150$.

 

А разбрахте ли, че Xbox One може да излезе на 8 ноември?

Тагове: