Xiaomi беше първата голяма компания, която демонстрира технология за захранване по въздуха, показвайки по-рано тази година своето зарядно Mi Air Charge, което позволява на потребителите да зареждат своите устройства по въздуха. Сега е ред на Motorola да покаже своята собствена технология, която компанията нарича Space Charging. При първоначалното ѝ разкриване Motorola показа способността едновременно да се зареждат две устройства на разстояние от 1 метър, но изглежда, че сега капацитетът е подобрен.

Новата версия на Space Charging технологията вече позволява до четири устройства да се зареждат едновременно на разстояние до 3 м. Освен това решението на Motorola предлага 100-градусов ъгъл на покритие.

Зарядната станция има 1600 антени и сигналът може да минава през хартия и други препятствия, но зареждането спира, когато бъде засечено човешко тяло.

Motorola не дава подробности за максималната скорост на зареждане, но слуховете твърдят, че тя е едва 5 W. Това е изключително бавно в ерата на 4000-5000 mAh батериите, така че не бързайте да изхвърляте традиционното жично зарядно. Бавната скорост може да има смисъл, ако телефонът ще се зарежда постоянно, така както някои хора оставят своите телефони на подложката за безжично зареждане през целия ден. Освен това скорост от 5 W няма да е проблем за аксесоари като безжични слушалки и умни часовници.

Снимка: Motorola

Виж още: Нова порция информация за трите гъвкави телефона на Samsung за 2021 г.

 

Тагове: