Нов доклад за маркетинговата компания UBI Research твърди, че Samsung ще пусне цели три гъвкави телефона през 2021 г. Акцентирайки върху новата пазарна ниша, за която е готов дори да жертва своята серия Galaxy Note, гигантът очевидно се подготвя да представи новите Galaxy Z Fold 3, Galaxy Z Fold Lite и Galaxy Z Flip 2.

Всичките три модела ще ползват следващото поколение UTG (ultra-thin glass) гъвкави дисплеи и ще ползват LTPO технологията за намалена консумация на батерия. Флагманът Galaxy Z Fold 3 обаче ще се отличава от другите с вградена под дисплея селфи камера. В същото време обаче дисплеят му ще намалее от 7.6 на 7 инча. Външният дисплей ще бъде не повече от 4 инча, така че вероятно новата версия ще бъде по-малка от Galaxy Z Fold 2.

Galaxy Z Fold Lite ще представи същата конфигурация на дисплеите, вероятно без вградената камера, заедно с по-евтин хардуер, за да постигне по-ниска пазарна цена.

Наследникът на сегашния Galaxy Z Flip ще дойде със същия 6.7-инчов сгъваем панел, но с по-голям 3-инчов външен в сравнение с външния дисплей на оригиналния Galaxy Z Flip, който бе само 1.1 инча.

Снимка: Samsung

Виж още: Новото безжично зареждане на Xiaomi е пет пъти по-бързо от това на iPhone 12 (ВИДЕО)