НТС стартира фонд за виртуална реалност с бюджет 10 милиона долара, чиято задача е да създава съдържание и технологии. Те обаче няма да са част от развлекателния бизнес, а ще служат за стимулиране на устойчивото развитие по цял свят, предава Venture Beat.

Новият проект на тайванската компания се нарича VR for Impact и бе анонсиран на Световния икономически форум в Давос. Според компанията VR бизнесът ще стане индустрия за 25 милиарда долара към 2021 г. и той може да се използва за осигуряване на растеж и стабилност. Фондът ще работи в партньорство с инициативата “Цели за устойчиво развитие” на ООН за разработването и споделянето на идеи, които могат да доведат до промяна и трансформации в области, където такива са необходими.

Програмата на ООН работи за изкореняване на бедността, опазване на планетата и осигуряване на мир и просперитет. НТС вече стартира кампания за най-добрите идеи за това, как виртуалната реалност може да се използва за постигане на тези цели и първият награден проект ще бъде анонсиран на 22 април – Деня на Земята.

Виж още: Facebook работи по таен проект за сливане на физическите и дигиталните светове