С текущите проблеми със запасите на пазара, които ви пречат да се докоснете до най-добрата графична карта, Nvidia има навика да рестартира по-стари графични процесори, за да задоволи търсенето. Четиригодишната GTX 1080 Ti може да е следващата наред за връщане на пазара, тъй като изглежда, че Nvidia все още произвежда нови модели от флагмана от серията 10.

Потребител на корейския хардуерен форум Quasarzone с прякор Harukaze5719 отбелязва, че предоставяната като замяна при гаранция EVGA GTX 1080 Ti е чисто нова графична карта с дата на производство 2021 г. Това обаче не е потвърждение, че GTX 1080 Ti отново ще бъде достъпна на дребно, тъй като това може да е специално количество, предназначено за гаранционни цели, но с повторното пускане на RTX 2060 по-рано през годината и връщането на GTX 1050 Ti миналия месец това не е извън сферите на възможностите.

Дори през 2021 г. GTX 1080 Ti предлага някои сериозни игрови резултати при по-ниски разделителни способности, но това, каква цена ще носи, ако се появи отново, е въпрос на пълни спекулации. Оригиналната ѝ препоръчителна цена от 699 долара е същата като RTX 3080, което ще се окаже невероятно лоша стойност цена-качество, но не е изненадваща предвид завишените разходи на нейните наследници.

Ако видим, че графичните карти GTX 1080 Ti се появяват на рафтовете по магазините, едва ли ще останат там много дълго. Това все още е привлекателна карта за добив на криптовалути, с възможност за печелене на добра сума на графичен процесор.

Снимка: Снимка: Martin Hajek/iDropNews

Виж още: iPhone 13 няма да има никакви дупки в корпуса